Dofter

Hitta din parfym utifrån ditt stjärntecken

De tolv stjärntecknen har olika karaktärsdrag som alla säger något om personerna som är födda under dessa månader. Därför finns det naturligtvis också en doft som passar varje stjärntecken. Kanske är du väldigt intresserad av astrologi och i annat fall kan du läsa vidare för skojs skull! Vi har hittat den parfym som passar perfekt för just ditt stjärntecken.

Du vet säkert vilket ditt stjärntecken är, och kanske har du också tagit reda på vad som är speciellt för just det. Alla stjärntecknen kännetecknas nämligen av olika egenskaper. Vissa stjärntecken kännetecknas av att de är intuitiva och spirituella, medan andra av att de är energiska, utåtriktade och charmiga. I det här inlägget avslöjar vi vilken doft som passar dig och ditt stjärntecken:

1

Väduren [Aries]
21. Mars – 19. April

Väduren älskar att vara nummer ett! Vädurar är vanligtvis modiga och ambitiösa och inte rädda för att ta sig an utmaningar eller övervinna hinder på vägen.


Är du vädur bör din doft naturligtvis avspegla din tuffa personlighet. Paco Rabannes Lady Fabulous Eau de Parfum spelar i en division för sig. Den är dessutom en nyhet – med andra ord perfekt för väduren som inte bangar för att kasta sig ut i ett okänt doftuniversum.2

Oxen [Taurus]
20. april – 20. maj

Oxens idealtillvaro är avkopplande och fylld av mjuka dofter. Oxar uppskattar lyx, skönhet och pengar och älskar att bli bortskämda, men de är också strävsamma och lojala.

​​​​​​​

Är du oxe kan du prova doften som verkligen talar till din inre lyxnjutare – nämligen Issey Miyake L'Eau D'Issey, en extremt populär eau de toilette med en förförisk, lätt och frisk känsla.3

Tvillingarna [Gemini]
21. maj – 20. juni

Tvillingen har alltid fullt upp, oavsett om det gäller dess sociala liv eller att hålla sig uppdaterad om det senaste.  Tvillingar är pigga och nyfikna och har en tendens att bli otåliga.


Din perfekta doft bör därför också avspegla något nytt, fräscht och lekfullt som passar din aktiva personlighet. Och så ska den självklart vara en nyhet! Allt detta hittar du i nytillskottet från Valentino, Born In Roma Coral.4

Kräftan  [Cancer]
21. juni – 22. juli

Kräftan är känd för att vara både känslig och lugn. Kräftor är intuitiva och känner direkt av energin i ett rum!


De flesta kräftor behöver känna sig helt trygga innan de öppnar upp och därför passar en ”comforting” doft perfekt för just detta stjärntecken. Elizabeth Ardens White Tea känns som att svepas in i ett mjukt lakan – perfekt för kräftan.5

Lejonet [Leo]    
23. juli – 22. augusti

Lejonet tenderar att ta mycket plats och ha stora idéer. Samtidigt är lejonen kärleksfulla och lojala samt mycket beskyddande i förhållande till sina nära och kära (så länge dessa kommer ihåg vem som bestämmer förstås!)


Deras optimistiska och entusiastiska personlighet gör dem snabbt till festens mittpunkt, och det har lejonen inget emot – de har nämligen gott om självförtroende. GUCCI Guilty Pour Femme passar perfekt för lejonet.6

Jungfrun [Virgo]    
23. august1 – 22. september
​​​​​​​

Jungfrun är logiskt lagd med ett välutvecklat ordningssinne, ibland med en tendens att vara perfektionistisk. Jungfrur är härliga vänner och partners som är både hjälpsamma och stöttande när så behövs.


Den perfekta doften för jungfrun återfinns i en stilren och vacker flaska som stärker självförtroendet. Lancôme Idole är ett perfekt komplement för varje jungfru!7

Vågen [Libre]
23. september – 22. oktober
​​​​​​​

Vågar älskar, som namnet antyder, balans i livet. Vågen är både smart och humoristisk, vilket gör den till ett fantastiskt sällskap. Och så uppfattas de som ganska charmiga, något som deras doft självklart också bör avspegla.


Calvin Klein Sheer Beauty är en äkta skönhet som passar perfekt till den charmiga vågen.Topp-7-dofter för män

Dofter

Topp-7-dofter för män

Oavsett om du som läser detta är man eller kvinna tror jag att min lilla text kan hjälpa dig på vägen i valet av herrdoft. Jag har nämligen använt mig av Matas databas för att ta reda på vilka som 2022 har varit de 7 herrdofterna som sålt mest när det gäller parfym och Eau de Toilette på matas.se.

Läs även
8

Skorpionen [Scorpio]
23. oktober – 21. november
​​​​​​​

Passionerade och gillar makt. Så enkelt kan man (nästan) beskriva skorpionen, som är både målinriktad och ambitiös. Skorpioner är passionerade och fängslande samtidigt som de har en tendens att vara lite hemlighetsfulla.


Den perfekta doften för detta intensiva stjärntecken är Yves Saint Laurents Black Opium: den är både sensuell och vibrerande, precis som skorpionen.9

Skytten [Sagittarius]
22. november – 21. december
​​​​​​​

Många skyttar är innerst inne äkta äventyrare. Skyttar älskar att resa och uppleva världen, och frihet betyder mycket för dem. Det innebär också att de ofta är bra på att berätta historier och att de har en stor portion humor.


Skyttar är rättframma och säger som det är utan omskrivningar. Har du turen att vara född i skyttens tecken bör du självklart ha en parfym som signalerar frihet och äventyr, som Burberry Her Elixir.10

Stenbocken [Capricorn]
22. december – 19. januari
​​​​​​​

Stenbocken är känd som något av en work-a-holic och är ofta en bra chef. Stenbockar är förnuftiga personer som inte låter sig rubbas så lätt – de står nämligen stadigt med båda fötterna på jorden.


Det är lätt för stenbockar att lyckas med karriären eftersom de är både ansvarsfulla och kompetenta. Därför ska stenbocken självklart också ha en doft utan romantiska noter i eller krusiduller på flaskan. Hugo Boss the Scent är mitt i prick för en stenbocks inre boss-lady!11

Vattumannen  [Aquarius]
20. januari – 18. februari

Vattumannen är rebellisk och uppskattar definitivt inte auktoriteter. Personer födda i detta stjärntecken älskar det okonventionella både när det gäller kläder och livsstil.


Är du vattuman bör du självklart ha en oförutsägbar och annorlunda parfym som passar din unika personlighet. Maison Margiela Replica Jazz Club bjuder på klassiska noter och vackra koppartoner vilket gör att den matchar perfekt både doftmässigt och visuellt.12

Fisken [Pisces]
19. februari – 20. mars
​​​​​​​

Fisken kännetecknas av sin kreativitet och empati, och har stor medkänsla för sina medmänniskor. Generellt sett känner de saker mycket starkt och har också en tendens att sugas in i en känslovärld som kan vara lite överväldigande för dem.

​​​​​​​

En MOLéCULE-doft från Zarkoperfume är ett självklart val för spirituella och drömska fiskar.

​​​​​​​Relaterede artikler

Topp 9 dofter för kvinnor

Dofter

Topp 9 dofter för kvinnor

Av Amalie Schiller

Vilka dofter är bästsäljarna och mest populära för kvinnor? Det avslöjar jag i den här artikeln, där jag har undersökt vilka dofter som tillhör de mest sålda på matas.dk. Let’s start!

Läs mer
Sätt dig in i skillnaden mellan de 3 parfymtperna

Dofter

Sätt dig in i skillnaden mellan de 3 parfymtperna

Av Matas

En doft är inte bara en doft. Den signalerar personlighet och kan påverka hur andra uppfattar dig. Men vad är egentligen skillnaden mellan eau de parfum, eau de toilette och eau fraiche? Få den ultimata parfymguiden här och våra förslag på oumbärliga dofter.

Läs mer
 Allt du behöver veta om molekylparfym

Dofter

Allt du behöver veta om molekylparfym

Av Isabel Marschall

En molekylparfym är en parfym uppbyggd av molekyler. Kanske har du upplevt att du inte kan känna doften av dem på dig själv, medan människor runtomkring dig känner den? Det finns en speciell anledning till det. Läs mer om molekylparfym här.

Läs mer
Topp-7-dofter för män

Dofter

Topp-7-dofter för män

Av Amalie Schiller

Oavsett om du som läser detta är man eller kvinna tror jag att min lilla text kan hjälpa dig på vägen i valet av herrdoft. Jag har nämligen använt mig av Matas databas för att ta reda på vilka som 2022 har varit de 7 herrdofterna som sålt mest när det gäller parfym och Eau de Toilette på matas.se.

Läs mer