Max Factor

Max Factor var en visionär och makeupartist som blev känd för att ha skapat några av de mest berömda signaturlookerna för bland annat Ava Gardner, Jean Harlow och Marlene Dietrich. 1914 lanserade han Grease Paint och fyra år senare lanserade han ett komplett sortiment av kosmetikaprodukter som han kallade ”makeup” – ett begrepp som han uppfann. De makeupprodukter och tekniker som Max Factor skapade för filmindustrin belönades med en Oscar. Hans filosofi var att varje kvinna kunde bli glamorös om hon fick rätt verktyg och lärde sig rätt makeuptekniker. ”You are not born glamorous, glamor is created”

Max Factor var en visionär och makeupartist som blev känd för att ha skapat några av de mest berömda signaturlookerna som Ava Gardner, Jean Harlow och Marlene Dietrich. 1914 lanserade han Grease Paint och fyra år senare lanserade han ett komplett sortiment av kosmetikaprodukter som han kallade ”makeup” – ett begrepp som han uppfann. De makeupprodukter och tekniker som Max Factor skapade för filmindustrin belönades med en Oscar. Hans filosofi var att varje kvinna kunde bli glamorös om hon fick rätt verktyg och lärde sig rätt makeuptekniker. ”You are not born glamorous, glamor is created”

Märken
Mest populära

Pris

Bedömning

Produkter per sida: 36 60 120 180
Sida: 1/6
Välj filter

Pris

Innehåll

Färg

Bedömning

206 produkter
206 produkter
Sortera efter: Mest populära
Föregående
Gå till sida
1
från 6
Nästa
Produkter per sida: 36 60 120 180
No results.

Vem är Max Factor?

Max Factor är ett makeupmärke med en ganska unik historia som börjar 1872 i Polen när Maximilian Faktorowicz, ”Max Factor”, föddes. Under sina första år i karriären och fram till 1904 hade han en mycket framgångsrik affär, där han sydde peruker och gjorde makeup till hovet vid den ryska tsaren. Det entusiastiska hovet förbjöd honom till och med att bilda familj eftersom de ville att han skulle fokusera på att försköna hovet. Men 1904 gifte han sig ändå i hemlighet och flydde till USA. Destinationen blev St. Louis och här öppnade Max Factor sin första frisörsalong. Efter fem år av stor framgång flyttade han till Hollywood för att slå igenom som makeupartist inom den stora filmindustrin. Han skapade snabbt sitt namn och utökade sin verksamhet med makeup i samma namn. Det var faktiskt han som uppfann begreppet ”makeup”.

Älskad av stjärnorna

Max Factor startade en butik nära Hollywood Boulevard. Här befann sig filmstjärnor som Judy Garland och Bette Davis och han fick möjlighet att styla dem inför de stora evenemangen på 1920-talet. Han är faktiskt mannen bakom diva-looken hos Judy Garland och Bette Davis som vi minns än idag.

1914 skapade han produkten Flexible Greasepaint som var en foundation fri från kemikalier och tungmetaller. Den kunde därför arbetas in i huden och torkade inte ut i det starka spotlightljus som filmstjärnorna befann sig i på röda mattan. Foundationen blev en enorm succé och snabbt lanserade han flera produkter som anpassades efter en filmstjärnas behov.

Max Factors produkter blev så populära att stjärnorna valde att använda makeupen utanför filminspelningarna. Det ställde nya krav på hans innovativa lösningar. Han fick en förnyad inspiration till att utveckla en rad produkter för alla kvinnor – inte bara för filmstjärnor och divor.

Ikoniska produkter

Max Factor har kombinerat vetenskap och makeup i över 100 år. Några av varumärkets mest ikoniska produkter är ”2000 Calorie Mascara”, ”Lipfinity” och ”False Lash Effect Mascara”. Dessa produkter finns för övrigt fortfarande i Max Factors sortiment idag.

Med 2000 Calorie Mascara får du mjuka, separerade fransar som inte klumpar sig. Det är en mascara som är perfekt för känsliga ögon eftersom den är oparfymerad. Lipfinity har en sammetslen och mattande formula som gör att den håller länge på läpparna. Den här effekten kallar Max Factor själv för ”lipstain”. False Lash Effect Mascara har utvecklats för att ge dina fransar en slags lösögonfranseffekt. Mascaran ger perfekt volym, bra längd och har dessutom en gummiborste som separerar varje enskild frans.

Max Factor har idag ett brett sortiment av makeupprodukter som spänner från primer och foundation till concealer, puder, eyeliner och nagellack. Du hittar allt här på matas.se.