MAC är världsledande inom professionell MAKEUP tack vare vår unika MAKEUP-EXPERTIS. MAC hyllar mångfald och INDIVIDUALITET – våra produkter passar alla åldrar, hudfärger och kön. MAC sätter tidens TRENDER och samarbetar med ledande talanger från mode-, konst- och popvärlden. Våra makeupartister skapar trender backstage i samband med internationella modeveckor.

SHOPPA KATEGORIER

SHOPPA ALLT FRÅN MAC

Produkter per sida: 36 60 120 180
Sida: 1/10
1042 produkter
1042 produkter
Föregående
Gå till sida
1
från 10
Nästa
Produkter per sida: 36 60 120 180
Emma
Materialist
Min expertkunskap är:
Hudvård

Bli din egen makeupartist med Mac Cosmetics

Mac Cosmetics, mer känt som M·A·C är ett av de ledande makeupmärkena när det gäller professionell makeup. De är kända och älskade för sin oöverträffade makeupexpertis och sina fantastiska produkter.

Varumärket utvecklades till att börja med för professionella makeupartister, men säljs idag även till privatpersoner världen över.

Förutom att vara kända för att vara ett professionellt makeupmärke som syns både i modebilder och på catwalken, är M.A.C även världsberömt för sina innovativa och hållbara produkter. M·A·C:s produkter uppmuntrar till lek och kreativitet och hos M·A·C finns det inga gränser för vad makeup kan göra.

Deras sortiment erbjuder produkter både för en perfekt bas, vackra läppar, färgglada ögon samt ett stort urval av produkter för bryn och fransar. Gemensamt för alla produkter är att de inte kompromissar med kvaliteten och alltid uppfyller både konsumentens och makeupartistens behov.

Starten på en succé

Make-up Art Cosmetics startades i Toronto i Kanada och skapades av makeupartisten och fotografen Frank Toskan och salongsägaren Frank Angelo. De var frustrerade över att inte kunna hitta någon makeup som såg snygg ut på bild, och bestämde sig därför för att göra sin egen.

Till att börja med tillverkade de produkterna i köket och sålde dem direkt från salongen till makeupkollegor, fotografer och modeller. Snabbt spred sig ryktet och snart började stylister och moderedaktörer komma in för att köpa makeupen.

Det dröjde inte länge förrän makeupen började få massor av publicitet i modemagasin och modetidningar. Det ledde till att populariteten ökade rejält och i mars 1984 lanserade duon M·A·C från en monter i ett varuhus i Toronto.

Deras inställning till makeup var att den skulle vara elegant, men praktisk, och såldes därför i svarta burkar i stället för paletter.

En av de populäraste produkterna var ett mattrött läppstift. Det fick en enorm boost när det visades i en photoshoot med Madonna, som senare kunde ses med en M·A·C-T-shirt.

1994 blev M·A·C en del av Estée Lauder Companies och säljs idag i över 120 länder världen över.

Bästsäljare från MAC Cosmetics

  • Prep + Prime Fix+ – En universell fixeringsspray som kan användas både under makeup som en primer och över makeup för en perfekt finish
  • Velvet Teddy – ett matt och otroligt hållbart läppstift i en nudenyans som passar alla
  • MAC Studio Fix Foundation – En heltäckande matt foundation med spf 15 som håller i upp till 24 timmar

Hela Macs sortiment är en lekplats för makeupälskare och ger dig möjlighet att bli din egen makeupartist.

Oavsett om du är ung eller gammal, mörk eller ljus och oavsett kön är M·A·C ett varumärke för dig.

Som MAC:s motto säger ”All ages, all races, all sexes”.

M·A·C – Inte som de andra.

Redan från starten skilde sig M·A·C från mängden. Medan de andra stora makeupmärkena på den tiden främst var hudvårdsföretag valde M·A·C istället att etablera sig som den slutgiltiga färgauktoriteten. I deras monter var det professionella makeupartister som stod bakom disken, något man aldrig sett förr.

Det stod klart att M·A·C:s makeupartister också hade en helt annan inställning till säljtekniker. I stället för att använda traditionella tekniker förlitade de sig på noggrant utvecklade produkter.

1994 när HIV och AIDS spred sig över världen skapade man M·A·C AIDS-fonden och med sin Viva Glam-kampanj samlade man in många miljoner kronor till kampen mot HIV och AIDS.

Idag är M·A·C fortfarande ett helt unikt varumärke och lyckas fortfarande skilja sig från mängden, både med sina vågade och kreativa looker och med hela sin approach till vilka som kan använda deras produkter. M·A·C passar alla! Alla åldrar, alla hudfärger och alla kön.

M·A·C är ett modigt varumärke som hyllar individualitet och självuttryck. Det är känt för att föra in en känsla av teater och utklädnad till de eleganta M·A·C-butikerna och montrarna runt om i världen.

M·A·C ligger också i framkant när det gäller modetrender och samarbetar med ledande talanger inom mode, konst och populärkultur. Deras makeupartister skapar trender backstage för över 200 modevisningar över hela världen och har arbetat med namn som Prabal Gurung och Vivienne Westwood.

Deras närvaro på dessa visningar, liksom deras otaliga samarbeten med stora namn från bland annat popkultur, konst och mode, säkerställer M·A·C en status som en av de ledande trendsättarna när det gäller skönhet.