Skönt universum av
Hår

Utforska Matas stora utbud av hårvård och styling och hitta just de hårprodukter som du och ditt hår behöver. Våra utbildade frisörer guidar dig till en bra hårrutin och ger dig personlig rådgivning så att du kan få ett friskt och välvårdat hår.
Få tips och inspiration från våra frisörer och stylistteam i Matas HAIRSTUDIO.

Utforska Matas stora utbud av hårvård och styling och hitta just de hårprodukter som du och ditt hår behöver. Våra utbildade frisörer guidar dig till en bra hårrutin och ger dig personlig rådgivning så att du kan få ett friskt och välvårdat hår. Få tips och inspiration från våra frisörer och stylistteam på Matas HAIRSTUDIO.


Hår
Mest populära

Pris

Bedömning

Produkter per sida: 36 60 120 180
Sida: 1/71
Välj filter

Märken

Pris

Innehåll

Certifiering

Hårtyp

Speciella behov

Egenskaper

Bedömning

Aktuellt

2646 produkter
2646 produkter
Sortera efter: Mest populära
VI GUIDAR
Redaktionen testar bästsäljande schampo
LÄS MER
VI GUIDAR
Säg adjö till torrt hår
LÄS MER
VI GUIDAR
Keratin: Hårets viktigaste byggstenar
LÄS MER
Föregående
Gå till sida
1
från 71
Nästa
Produkter per sida: 36 60 120 180
Marie Louise har varit utbildad frisör sedan 2011 och har mer än 11 års erfarenhet inom yrket.
Min expertkunskap är:
Hårvård

Hårvård och kosttillskott för starkare hår

Om ditt hår har börjat se lite trist ut och dina toppar är torra kan du hjälpa det på traven med vårdande produkter och kosttillskott som hjälper ditt hår inifrån. Här på matas.se hittar du ett brett utbud av produkter som hjälper ditt hår tillbaka på rätt spår.

När du ska börja vårda ditt hår är det en bra idé att börja med ett närande schampo så att du får bort all smuts och skräp från ditt hår. Sedan kan du använda ett riktigt bra och vårdande balsam i den nedre halvan för att återföra den fukt du just tagit bort och dessutom för att stänga hårstrået. Välj en med goda, fuktbindande ingredienser eller läckra oljor.

När du kommer ut ur duschen kan du använda ett hårserum, en hårolja eller en leave-in-behandling i handdukstorkade toppar, så att ditt hår fortsätter att vårdas och återfuktas även efter att det har torkat.

Kosttillskott för hår

Du kan också ta kosttillskott som stärker och vårdar ditt hår inifrån, som får det nya håret att växa starkare och dessutom att bli glansigt och välvårdat. Vissa kosttillskott kan till och med motverka håravfall. Det finns många olika varianter av kosttillskott för att hjälpa ditt hår men det är en bra idé att prata med din läkare för att höra om det finns några specifika vitaminer och mineraler du behöver. På så sätt kan du bäst välja ett kosttillskott som passar dina behov.

För bästa resultat kan du kombinera ditt kosttillskott till ditt hår och din hårvårdsrutin. På så sätt säkerställer du alltid bästa resultat.

Hårprodukter för styling

Det finns många olika hårprodukter för styling av ditt hår. Kanske har du naturliga lockar som du vill intensifiera med en lockkräm eller en hårmousse? Kanske vill du ge ditt hår en cool och vindstylad look med ett vax eller en saltvattenspray? Eller vill du också att ett torrschampo ska komma till rätta med den feta hårbotten? Alla dessa produkter hittar du online här på matas.se.

Det finns otaliga hårprodukter som kan ge en extra touch till din look och hjälpa dig att styla ditt hår. Du kan alltid använda ett hårlack för att få dina lockar eller din frisyr att sitta perfekt, då det ser till att håret får exakt form du önskar. Det kan också hända att du vill använda några produkter innan du stylar ditt hår. Kom också ihåg värmeskydd innan du använder elektroniska hårstylingprodukter.

Elektronisk hårvård och styling

Elektroniska hårstylingprodukter för både män och kvinnor hittar du här på matas.se. Du hittar allt från rakapparater och hårklippare till locktänger och hårtorkar.

Du kanske vill att det ska hända lite med ditt hår men du vill inte färga eller klippa det. Då är det perfekt att köpa en locktång, en vågtång eller en plattång så att du kan styla ditt hår efter humör, men utan att det behöver vara permanent. Med elektroniska stylingverktyg kan du skapa oändliga frisyrer och looker där bara fantasin sätter gränserna. Kom ihåg att alltid använda värmeskydd så att du inte skadar ditt hår mer än nödvändigt. Sedan kan du styla ditt hår eller din frisyr med en bra hårlack och fästa ett vackert hårspänne för att göra det hela ännu mer festligt.

Hårfärg

Om du har tröttnat på din hårfärg kan du behöva prova något nytt. Här på matas.se hittar du ett stort urval av både permanenta och semipermanenta hårfärger från hela färgpaletten i alla nyanser.

Det går utmärkt att hitta hårfärger utan för många kemikalier eftersom många märken har gjort varianter som är fria från ammoniak och silikon. Så kan du alltså minska hur mycket skada ditt hår utsätts för. Dessutom finns det många varumärken som har tillfört oljor och andra vårdande fuktgivare till sina hårfärger. Vi rekommenderar inte att du färgar håret om du är gravid – även om hårfärgen inte innehåller så många kemikalier.